Paul de Leeuw is al 12 kilo kwijt

Paul de Leeuw houdt zich sinds mei aan een nieuw dieet en dat werkt. De presentator is al twaalf kilo afgevallen, zo vertelt hij aan het AD.

"Ik krijg al een paar jaar van mijn arts en de fysio het advies om af te vallen vanwege mijn jicht en maagzuurklachten", aldus Paul die bekent dat dit niet werkte. De knop ging niet om, totdat hij een Duitse arts ontmoette die op basis van bloedonderzoek bepaalde wat Paul wel of niet moest eten.

Wat de presentator niet mag hebben? Vlees (behalve gevogelte en lam), zuivel, tarwe, witte en rode druiven (dus ook geen wijn), erwten, linzen, forel, haring, avocado en ijs. "Allemaal lekkere dingen hè?" Toch is Paul heel toegewijd. "Want het werkt. Ik ben twaalf kilo kwijt, zit nu net boven de honderd kilo."

Een van Pauls belangrijkste drijfveren zijn zijn zoons Kas (13) en Toby (12). "Ik ben 53, ik kon vorig jaar op het strand niet eens meer tennissen met mijn kinderen. Of ik trok door mijn jicht een wandeling door New York niet. Dat kan ik nu weer gewoon."

Paul de Leeuw is al 12 kilo kwijt
Paul de Leeuw is al 12 kilo kwijt (Foto: BuzzE)