Domme racisten bekladden verkeerde gebedshuis

Soms zit de haat jegens andersdenkenden bij de wat minder heldere lichten zo diep, dat ze zelf niet eens meer weten wat ze nou eigenlijk haten. In het Britse Thornaby werd een sikhtempel beklad met anti-moslim spreuken als "sterf, moslims, sterf" en "dood aan Allah".

Hoewel het sikhisme, in tegenstelling tot het christendom, maar weinig met de islam te maken heeft; zag het plaatselijke suprematistische tuig geen verschil. Huidskleur en een baard waren voor de vandalen schijnbaar al genoeg redenen om hun conclusies uit te trekken. Naast de eerder genoemde leuzen werd het pand namelijk nog 'versierd' met een weinig subtiele "white power" op de gevel.

Het is niet het eerste incident bij de tempel, in augustus was er al een inbraak waarbij onder andere kleding en voedsel werd ontvreemd. Een woordvoerder zegt over de twee snel opvolgende incidenten; "Een walgelijke daad, de daders hebben misschien wel geen besef van hun onwetendheid, maar de haat die ze uitdragen is echt".

Mede dankzij de Britse overheersing van koloniaal India is er een grote gemeenschap van sikhs in Groot-Brittannië. Vooral de mannen zijn goed te herkennen aan hun tulbanden en lange baarden. Daarbij zijn sikhs en moslims nou niet echt bepaald elkaars beste vrienden.

De betreffende leuzen (Foto: GazetteLive)
De betreffende leuzen (Foto: GazetteLive)