Baby doodgebeten door ratten in India

In de Indiase plaats Guntur is een baby van tien dagen oud door ratten doodgebeten. Dit beweren althans zijn ouders, het ziekenhuis waar de baby om het leven kwam bagatelliseert de zaak: ”Er waren inderdaad wat knaagdieren, maar daardoor is het kleintje niet overleden” aldus de directeur.  Volgens het ziekenhuis is het ventje overleden aan de complicaties na een operatie.

De ouders zouden dagenlang gesmeekt hebben bij het personeel om de ratten van de afdeling te verwijderen. Tevergeefs zo blijkt. Chavali Lakshmi, de moeder, vertelde aan Indiase media: “De ratten knabbelden aan het linkeroogje, gezichtje, borstkas en handjes van onze baby toen hij in de couveuse lag.” Volgens haar hebben de artsen niets gedaan en lieten ze de baby gewoon in een plas bloed liggen. Het verhaal wordt nog schrijnender als vader Nagaraju vertelt dat hij te horen kreeg 'dat het allemaal zo erg niet was omdat ze al een zoon van twee hebben.' 

Momenteel loopt er een ministerieel onderzoek naar de handelswijze van het ziekenhuis en zijn er drie personeelsleden van de betreffende afdeling op non-actief gesteld.

Let op: de volgende beelden kunnen schokkend zijn!