Discriminatie: geen moskeebezoek onder werktijd

Een mohammedaan uit de voormalige Zweedse stad Malmö is erg boos op een Deense bouwonderneming. Hem werd namelijk een baan geweigerd omdat het bedrijf geen zin had om de man een uitzonderingspositie ten opzichte van de rest van het personeel te geven.

'Discriminatie', aldus de sollicitant. Een van zijn eisen was dat hij elke vrijdag, onder werktijd, een moskee zou kunnen bezoeken, iets waar bouwbedrijf inBlue uit Lund niet helemaal akkoord mee ging.

In de eerste instantie leek alles appel en ei te zijn. Het bouwbedrijf leek bereid te zijn de 42-jarige man een baan te gunnen. Het ging echter mis toen de werknemer in spe zijn toekomstige werkgever een mailtje stuurde met aanvullende eisen. Zo vond de man het belangrijk dat hij de tijd zou krijgen om vijf keer per dag richting Mekka te bidden en moest het ook maar kunnen om in de tijd van de baas een moskee aan te doen.

Blue vond dit uitermate bevreemdend en nodigde de man nogmaals uit voor een goed gesprek om enkele misverstanden uit de wereld te helpen.

"Hij behoort tot een speciaal islamitische geloofsleer waar onder andere geëist wordt zoveel mogelijk gelijkenis met Mohammed te vertonen, in klederdracht en uiterlijk. En het voorrecht om elke vrijdag tijdens werktijd een moskee te bezoeken. Ons personeel werkt door geheel Zweden, dan wordt het moeilijk om een moskee te vinden in een kleine stad. Dat geeft problemen met onze flexibiliteit. We hebben besproken wat dit zou betekenen voor inBlue”, verklaart personeelschef Ole Grönsborg. "Het werd ook duidelijk dat die zijn opleiding niet met goed resultaat heeft behaald, en de persoonschemie was niet tevredenstellend."

Duidelijk zaak, zou je denken. Simpelweg niet geschikt. Maar afgewezen moslim dacht hier heel anders over en stapte naar de vakbond Sac syndicalisten. Een club die in het -niet bepaald rechtse- Zweden, te boek staat als radicaal links.

Deze bond ging geheel mee met de gedachtegang van het slachtoffer en oordeelde dat meneer gediscrimineerd was op basis van zijn religie. Er is inmiddels een rechtzaak gestart waarin 10.000 euro wordt geëist wegen discriminatie en 3000 euro schadevergoeding. Sac financiert dit geintje en wil tevens teruggave van de kosten voor de rechtszaak.

"Hij is alleen maar op sollicitatiegesprek geweest en heeft geen dag gewerkt of arbeidscontract getekend. Wij hebben niets te bespreken met de vakbond", aldus Grönborg.

Grönborg wijst de vakbond er fijntjes op dat inBlue in de eerste instantie bereid was om deze islamitische meneer een baan te geven. Van discriminatie kan dus absoluut geen sprake zijn.

Haagse moslims starten discriminatiemeldpunt (Foto: ANP)
'In Zweden kan het erg warm zijn'