The Flash introduceert een vierde speedster

De hoofdfiguur in de tv-serie The Flash wordt met de week minder uniek: na de hints naar een verschijning van een andere 'speedster' in de finale van het eerste seizoen heeft de serie in de tussentijd alweer de vierde snelle renner aangekondigd.

Volgens TV Line is actrice Violett Beane gecast als Jesse Quick, wat in de comics het alter-ego is van Jesse Chambers, de dochter van twee andere snelle helden Johnny Quick en Liberty Belle. In tegenstelling tot de andere speedsters in de comics heeft Johnny Quick zelf een formule gevonden om toegang te krijgen tot de Speed Force waar de Flash zijn krachten van krijgt, en Jesse gebruikt deze formule ook.

Wat de serie precies van plan is met het uitbreiden van het aantal speedsters is vooralsnog onduidelijk. Voor het tweede seizoen, waarvan het verhaal enkele maanden na de eerste seizoensfinale oppikt, zijn eerder al de originele Flash, Jay Garrick, en toekomstige speedster Wally West aangekondigd. Daarnaast is de grote bad guy van het seizoen Zoom, die in de comics een van de 'Reverse' Flashes is en dus ook een speedster. Met de Reverse Flash uit het eerste seizoen is Jesse Quick dus eigenlijk zelfs de zesde persoon die bijzonder hard kan rennen.

The Flash start op 6 oktober met het tweede seizoen op The CW. In Nederland wachter we nog immer geduldig op de start van het eerste seizoen.

The Flash: familie van speedsters
Een familie van speedsters in The Flash