47-jarige ziet zwangerschap voor overgang aan

Veel mensen denken dat het niet kan: zwanger zijn zonder het te weten. Vaak gaat het om tienermoeders die hun zwangerschap ontkennen omdat ze voor de buitenwereld niet willen weten dat ze zwanger zijn. Toch zijn er ook gevallen waarbij de moeder het écht niet doorheeft.

De 47-jarige Anneke Veenhof schonk afgelopen zondag het leven aan dochter Mylana. Haar komst was een volslagen verrassing voor het ouderpaar, dat al drie kinderen van 16, 14 en 5 jaar heeft. Pas op het moment dat Anneke weeën had, kreeg ze door wat er aan de hand was. De klachten die ze al maanden toeschreef aan de overgang, waren zwangerschapsklachten geweest. Bij de geboorte van haar 14-jarige dochter liep Anneke een acute hernia op en loopt sindsdien met een neuro-stimulator in haar rug rond. Die zwakt de ernstigste pijnprikkels af.

Mylana Maria, die verder volledig gezond is, kwam in de ambulance ter wereld. Omdat Anneke al die tijd zware medicatie gebruikt heeft, moet het meisje enige tijd in de couveuse blijven om af te kicken. Anneke: “Dat klinkt heel naar, maar mij is gezegd dat het wel goed komt met m’n meisje. In mijn hart voel ik dat ook zo – we gaan het redden met elkaar. En Mylana zal haar leven lang een heel bijzonder verhaal te vertellen hebben over haar geboorte.