Jos Verstappen over thuisrace Max: "Perfect gedaan"

Jos Verstappen is enorm trots op wat zoon Max tijdens de Formule 1-race van België heeft laten zien. De jonge Nederlander moest vanwege een motorwissel en problemen in de kwalificatie vanaf de achttiende plek starten, maar wist na fraaie inhaalacties op onder andere Fernando Alonso en Felipe Nasr als achtste over de streep te komen.

"Als je kijkt naar hoe moeilijk het weekend begon en als je dan het eindresultaat ziet, dan heeft hij het gewoon perfect gedaan", laat Verstappen weten.

Gevraagd naar de mislukte inhaalactie van Max op Kimi Räikkönen in de slotfase van de race, antwoordde de voormalig Formule 1-coureur: "Een beetje coureur gaat ervoor. De toppers zeker. Die gaan toch voor die laatste paar extra punten. Je moet het op zijn minst proberen. Ik zou er zelf niet eens over nadenken."

Over de keuze om voor zekerheid te kiezen en de auto over de finish te brengen zei Jos: "Niks zekerheid! Zo ver mogelijk naar voren! Ik wist van tevoren dat hij het ging doen. Dat is ook het mooie aan Max, je weet gewoon dat hij ervoor gaat."

Vader Jos was nog het meest te spreken over Max' inhaalactie op Felipe Nasr in Blanchimont. "Dat was een goede actie, dat was echt top. Ik kneep hem wel even, na dat moment van Daniël de Jong op zaterdag, maar dan zie je toch dat ze elkaar de ruimte gunnen in de Formule 1 en ze misschien toch iets professioneler zijn hier. Het was een waanzinnige actie om daar buitenom te gaan."

Jos Verstappen trots op zoon Max (Foto: FOK!/CloseToTheEdge)
Jos Verstappen trots op zoon Max (Foto: FOK!/CloseToTheEdge)