Verslaggeefster tijdens interview doodgeschoten op live-tv

In het Amerikaanse Moneta is een verslaggeefster alsmede een cameraman om het leven gekomen tijdens een interview. Tijdens een live-verslag werd er opeens op de verslaggeefster geschoten en is zij, evenals de cameraman even later overleden aan haar verwondingen. Er zou ook nog een derde slachtoffer zijn gevallen.

Waarom de schutter plots begon te schieten is nog onduidelijk. De dader is nog op vrije voeten en er wordt momenteel met man en macht naar gezocht.

Het voorval gebeurde tijdens een een interview in een live-uitzending, hieronder zijn de beelden te zien. Let op, deze kunnen als schokkend worden ervaren.

Update 21.05:  
CNN meldt inmiddels via beeldmateriaal van een persconferentie van de politie dat de schutter wel degelijk is overleden.

Update 18.46:  
In tegenstelling tot eerdere berichten heeft de schutter zich niet van het leven beroofd. De politie heeft bekendgemaakt dat hij in kritieke toestand is opgenomen in het ziekenhuis nadat hij probeerde zelfmoord te plegen. De schutter Vester Flanagan, die op televisie als Bryce Williams bekend staat,  heeft de moordaanslag gefilmd en de beelden verspreid, berichtte CNN.

Update 18.10 uur:
Het AD meldt dat volgens Reuters zou Vester Flanagan, de vermoedelijke dader, een 23 pagina tellende fax hebben verstuurd aan de zender ABC. De zender heeft de fax overgedragen aan de autoriteiten.

Update 17.58 uur:
De politie meldt dat de dader dood is aangetroffen, ondanks de geruchten is het nog onduidelijk of het om zelfmoord gaat.

Update 17.27: 
De dader is nog steeds op vrije voeten en het lijkt om een ex-medewerker van het tv-station te gaan, Bryce Williams. Hij plaatste enkele tweets en Facebook berichten waarin onder meer een video is te zien die hij zelf heeft gefilmd tijdens de schietpartij.

Bij de schietpartij zijn verslaggeefster Alison Parker (24) en cameraman Adam Ward (27) om het leven gekomen. Een derde slachtoffer wordt momenteel behandeld in het ziekenhuis en is nog niet buiten levensgevaar.

Video van de schutter zelf.