Tom Cruise omgebouwd tot Jezus

Het lijkt op het eerste gezicht wat raar, Scientology aanhanger Tom Cruise als Jezus, maar zijn wassen evenbeeld moet er wel aan geloven. Een bijbelmuseum in de Verenigde Staten heeft namelijk oude wassen beelden opgekocht en ze hergebruikt als bijbelse figuren.

Niet alleen het beeld van Cruise moet er aan geloven, ook mede Scientology aanhanger John Travolta krijgt een make-over, hij is omgetoverd tot koning Salomo. Ook Steve McQueen, Marlon Brando, Ringo Starr, Elizabeth Taylor en nog diverse andere beroemdheden hebben een bijbelse transformatie ondergaan.

Het Britse koningshuis mag zich ook bij het illustere gezelschap scharen. Prins Phillip is een engel en Prins Charles wederkeert in de gedaante van Abel. Voor wie niet zo bekend is met de bijbel, Abel is een van de twee zonen van Adam en Eva en werd door zijn broer Kaïn vermoord.

Herkomst
Hoe het museum aan de wassen beelden is gekomen willen ze niet kwijt. Al gaan er geruchten rond dat een deel afkomstig is van afgietsels van het Josephine Tussaud's museum in Arkansas is, niet te verwarren met Madame Tussaud's. Andere beelden zouden afkomstig zijn van een gesloten museum.

Hoewel de beelden wel wat zijn aangepast aan het bijbelse thema, zijn bij sommige beelden de uiterlijke kenmerken nog erg herkenbaar aanwezig. Een medewerker van het museum vindt dat niet zo probleem omdat bezoekers er voor het bijbelverhaal komen en ze eerder het woord van God, dan een beroemdheid er in herkennen.

Tom Cruise is Jezus (Foto: James Cheadle/Solent News)
Tom Cruise is Jezus (Foto: James Cheadle/Solent News)