Xena-reboot zoekt schrijver

Hoewel Lucy Lawless, die het bekendst is van haar rol in de originele serie, publiekelijk probeerde te ontkennen dat er een reboot van Xena: Warrior Princess op komt is, weten de omroepbazen wel beter. Volgens een NBC-topman is men momenteel op zoek naar een schrijver.

"Ja, we zijn in een vroeg stadium om een nieuwe benadering voor Xena te ontwikkelen," vertelde Bob Greenblatt, topman bij NBC Entertainment, aan de Hollywood Reporter. "We zoeken naar een schrijver. We willen het gaan doen." De serie, die volgend jaar zou kunnen gaan starten, wordt geleid door Rob Tapert en Sam Raimi, die ook de originele serie produceerden.

"Ik denk dat het niet gewoon een voortzetting wordt, maar zo ver zijn we nog niet. Het is een geweldig personage en we moeten uitvogelen hoe we [de show] weer tot leven kunnen brengen," aldus Greenblatt, die ook de betrokkenheid van Tapert en Raimi bevestigde. NBC is al in gesprekken met een beoogde schrijver voor de serie, maar wie dat is wordt nog geheim gehouden.

Over de betrokkenheid van Lawless wist Greenblatt te melden dat ze er open voor staan. "We zouden het geweldig vinden als Lucy onderdeel wil zijn van de serie - zolang haar aanwezigheid niet de richting die de serie neemt overschaduwt. Ik weet niet zeker of het werkt om haar mee te laten doen als ze Xena niet speelt," voegde Greenblatt eraan toe, waarmee hij aangeeft dat er ideeën zijn om een andere actrice de rol van Xena te geven.

Lawless is getrouwd met Rob Tapert en kan dus mogelijk ook een rol achter de schermen vervullen. Het gegeven dat NBC een andere schrijver zoekt dan Tapert en Saimi geeft mogelijk ook aan dat het idee is om een nieuw persoon de productie te laten leiden.