Bijenkorf: dit jaar 'luxe' gouden klimpieten

Net als de rest van het spul in De Bijenkorf worden de bekende klimmende Pieten dit jaar ook onderdeel van de nieuwe 'premium experience' van het warenhuis. Ze zullen namelijk worden verguld, aldus Het Parool.

En zo'n gouden blingblingpiet is niet zwart, maar daar gaat het de winkel zogenaamd niet om. Er is de afgelopen tijd veel in het warenhuis geïnvesteerd, en vergulde klimpieten passen volgens een zegsman in de nieuwe luxere koers.

Maar het concern is zich uiteraard wel bewust van de gevoeligheden rondom de figuur Zwarte Piet. "We volgen de discussie in de samenleving met belangstelling en respect. We zien uit naar een feestelijke viering van Sinterklaas, zoals we dit al generaties lang vieren met onze klanten, hun kinderen en families." De klimpieten krijgen volgens De Bijenkorf sowieso om de zoveel tijd een make-over. 

Zwarte Pieten zijn overigens al enige tijd niet meer op afbeelding in de winkels van De Bijenkorf te vinden. Ook andere zaken zoals Albert Heijn, Hema en V&D mijden de traditionele beeltenis, die door tegenstanders als racistisch wordt ervaren.