Trump kop van jut tijdens debat Republikeinen

Republikeinse presidentskandidaten hebben donderdag hun pijlen gericht op partijgenoot Donald Trump, die ook een greep doet naar het hoogste ambt in de VS. De vastgoedtycoon werd tijdens een debat verweten te draaien en er nauwe banden op na te houden met Bill en Hillary Clinton.

Trump kreeg onder meer felle kritiek van zakenvrouw Carly Fiorina, die wees op een telefoontje dat haar rivaal zou hebben gehad van Bill Clinton. De oud-president zou Trump hebben aangemoedigd een grote rol te spelen binnen de Republikeinse partij.

"Ik kreeg geen telefoontje van Bill Clinton voordat ik besloot mee te doen aan de race", sneerde de presidentskandidate. "Misschien omdat ik geen geld heb gegeven aan de Clinton Foundation of aan de campagne van zijn vrouw." Hillary Clinton wil namens de Democratische partij meedoen aan de verkiezingen.

De uitgesproken zakenman was niet aanwezig om zichzelf te verdedigen. Het ging om een debat tussen de nummers 11 tot en met 17 in de peilingen. Trump deed donderdagavond (lokale tijd) mee aan het debat tussen Republikeinse presidentskandidaten die beter scoren in de peilingen.

Trump kop van jut tijdens debat Republikeinen
Trump kop van jut tijdens debat Republikeinen (Foto: ANP)