Max von Sydow in Game of Thrones

Game of Thrones geeft in het zesde seizoen een nieuw gezicht aan de 'three-eyed raven', waar Bran Stark al sinds het eerste seizoen door geleid wordt. De rol zal worden overgenomen door Max von Sydow.

Dit meldt Variety vandaag. De rol werd in de eerste seizoenen slechts gespeeld door een raaf, maar bleek uiteindelijk menselijk te zijn en het gezicht van Struan Rodger te hebben. De rol wordt aanzienlijk belangrijker in het zesde seizoen, en dus is Von Sydow, bekend van onder andere The Exorcist, aangetrokken om de rol te vertolken. Dit ondanks het gegeven dat hij niet enorm vaak in beeld zal verschijnen.

De raaf is een gids voor Bran Stark, die al sinds het eerste seizoen gescheiden van de andere Starks zijn reis door Westeros maakte en in het vierde seizoen de 'raaf' ontmoette. Daar had de serie echter de boeken ingehaald, en dus was het verstandig om Bran, gespeeld door Isaac Hempstead Wright, en zijn kompanen een jaartje op de reservebank te zetten.

Von Sydows overname van de rol is niet de eerste keer dat Game of Thrones een nieuwe acteur in een bestaande rol heeft geplaatst. Zo was bijvoorbeeld Michiel Huisman nooit in de rol van Daario Naharis terecht gekomen als Ed Skrein, die de rol in het derde seizoen vertolkte, er niet mee gestopt was. Skrein heeft na uit Game of Thrones te zijn gestapt een aantal filmrollen gescoord; hij is te zien in Deadpool in februari en neemt het stokje over van Jason Statham in The Transporter: Refueled, dat in september verschijnt. Von Sydow is vóór Game of Thrones 6 nog te zien in Star Wars: The Force Awakens, dat in december verschijnt.

Game of Thrones 6 zal naar verwachting vanaf de lente te zien zijn bij HBO.

Game of Thrones: Struan Rodger als de Three-Eyed Raven
Struan Rodger als de Three-Eyed Raven