Landjepik: rijke stinkerd lijft park in

Ophef in het welgestelde, normaal zo rustige Bloemendaal. Een rijke villabewoner is creatief met hek en prikkeldraad in de weer geweest. Zijn tuin is nu 770 vierkante meter groter, meldt Spits.nl op basis van berichten in regionale media.

De rijke man woont in Villa Meerzicht, een voormalige directeursvilla bij Park Brederode. Zijn tuin is ineens gegroeid, het naastgelegen park is 770 vierkante meter kleiner. Buurtbewoners zijn dan ook boos. 'Een geval van landjepik', zegt Rob Smit tegen het Haarlems Dagblad. 'Deze man denkt dat alles maar kan.'

De rijke villabewoner heeft een hek geplaatst om zijn eigen tuin én de extra ingepikte grond. Hij had de gemeente gevraagd of hij de extra grond kon kopen, maar die deal was nog niet rond. Toch heeft de villa-eigenaar zich de grond alvast toegeëigend.

Illegaal
De buurt vindt het te belachelijk voor woorden, meldt het Haarlems Dagblad. 'Je doet iets dat illegaal is en je vraagt achteraf aan de gemeente medewerking', zegt een buurtbewoner. 'Je kunt toch niet zomaar in een openbaar park een hek om een stuk grond zetten? Het ergste is nog dat de gemeente het allemaal gedoogt.'

Volgens buurman Smit was het al opgevallen dat de kadastrale bestemming van het park onlangs veranderde: van 'openbaar groen' naar 'wonen, erf, tuin'. Buurtbewoners vrezen dat er sprake was van een slinkse deal tussen de gemeente, een ontwikkelaar en een particulier. Inmiddels heeft het gemeentebestuur de verkoop van de grond verboden, weet RTVNH. De villabewoner moet het hek verwijderen.