IS verklaart ook Turkije de oorlog

Eerder berichtten we al dat de situatie tussen Turkije en Islamitische Staat steeds grimmiger werd, met aanslagen aan de ene kant en kleine bombardementen aan de andere kant. Inmiddels lijkt er nu écht goed stront aan de knikker.

Waar Turkije zich eerder als reactie op de aanslagen eerder deze week beperkte tot wat bombardementen op Islamitische Staat in Syrië en zich vooral op de PKK (die verder niks met IS te maken heeft )leken te richten, verklaarden ze IS eerder vandaag de oorlog. Dat leek al een hele stap, maar nu zijn ze ook overgegaan tot zware bombardementen in grote delen van Irak en Syrie. Naar verluidt zijn er twintig F-16's actief. 

Maar dat is niet nog alles, Islamitische Staat laat ook van zich horen. In diverse berichten geven ze het groene licht Turkije aan te vallen met teksten als 'wij komen om jullie te pakken met de wil van God achter ons' en 'Turkije moet in gedachten houden hoeveel sleeper cells en lone wolfs er in hun gebied zijn. Na tien zelfmoordaanslagen zal Turkije geen stand houden'.

Hoe deze oorlog zal uitpakken is nog maar de vraag. Een ding is zeker, het worden spannende tijden voor Turkije en IS. Ook op ons NWS-forum volgt men de situatie op de voet in het 'Crisis in Syrië'-topic.