'Babymelkpoederschandaal' bij Etos Etten-Leur

Drogisterijketen Etos onderzoekt de verkoop van een flinke partij babymelkpoeder aan de achterdeur van een vestiging in Etten-Leur. Het bedrijf heeft inmiddels "een pittig gesprek gevoerd" met de manager van de winkel, liet een woordvoerster donderdag weten.

Een voorbijganger zag vorige week hoe een man en een vrouw achter de drogisterij een container vol Nutrilonpoeder in een auto laadden en maakte een foto. Die stond donderdag op de website van BN/De Stem. Nader onderzoek moet nog uitwijzen hoe het handeltje precies in elkaar stak, aldus Etos. In de eerste plaats is de winkelmanager aangesproken, omdat die verantwoordelijk is voor de gang van zaken in het filiaal.

Klanten mogen al geruime tijd maar één blik tegelijk kopen. Op die manier wil Etos voorkomen dat handelaren hele partijen opkopen om naar China te sturen. Nederlands babymelkpoeder is daar gewild, omdat het vertrouwen in de eigen producenten nog altijd laag is. In 2008 werden honderdduizenden baby's ziek door giftig melkpoeder. Enkelen stierven zelfs.

'Babymelkpoederschandaal' bij Etos Etten-Leur
'Babymelkpoederschandaal' bij Etos Etten-Leur (Foto: ANP)