Mega-patch Witcher 3 is uit

De langverwachte patch 1.07 voor The Witcher 3: Wild Hunt wordt nu uitgerold voor alle platforms. Er zijn berichten van enkele PlayStation 4-gebruikers dat zij de patch al hebben gedownload. De patch is ongeveer 7,5 GB groot.

 De patch wordt hier uitgebreid beschreven en pakt onder andere de volgende zaken aan: 

 • In de pc-versie loopt Geralt minder soepel dan in bijvoorbeeld de PlayStation-versie. Er komt een alternatieve modus voor Geralt om te bewegen. Ook krijgt het gedrag van je paard Roach enige verbeteringen.
 • Geralt kan maar een beperkt aantal spullen meesjouwen. Om spelers tegemoet te komen, heeft CD Projekt RED wat bedacht:
  • Geralt krijgt een stash-mogelijkheid. Verspreid door het spel komen er punten waar je jouw spullen kunt opbergen. Dat geeft aardig wat ruimte.
  • Zaken die je gebruikt om te craften of  voor alchemie tellen niet meer mee met je gewicht. Dat scheelt aardig wat, als ijzer niets meer weegt.
 • Je inventaris is nogal rommelig. Het kost met een controller aardig wat moeite om even een kippenbout te pakken, laat staan om een specifiek boek te vinden.
  • CD Projekt RED geeft je meerdere sorteermogelijkheden. Dat klinkt veelbelovend.
  • Boeken krijgen hun eigen tabblad. Boeken die je reeds hebt gelezen, worden grijs weergegeven.
  • Je kunt alchemie-recepten en crafting-diagrammen vastzetten. Dat zorgt ervoor dat de ingrediënten en componenten die je hiervoor nodig hebt worden aangemerkt in de voorraad van de handelaren en verkopers.
 • Natuurlijk komen er ook kleine en grotere verbeteringen voor quests, gameplay en grafische weergave.

Update 19:13:
CD Projekt RED geeft meteen de 'extra outfit voor Ciri'-DLC vrij, samen met patch 1.07.

Voor gebruikers van Via GOG.com wordt de patch in gedeelten gedownload, maar de server heeft af en toe problemen. Veel PlayStation-gamers hebben de patch al werkend en laten zien wat de anderen mogen verwachten.

Update scherm PS4

Volgens Eurogamer is de framerate voor PlayStation 4 en Xbox One teruggelopen. Rondwandelen in de grote stad Novigrad kan nog steeds zonder schokken, maar sjokkend door het moeras liep de framerate terug tot acht. Ja, acht (8). Het gebruiken van de vuur-toverspreuk Igni blaast ook de frames weg. Moeten we weer wachten op een patch hiervoor helaas. Eurogamer meldt ook dat de voordelen van patch 1.07 de nadelen van de framerate ruimschoots overtreffen, dus gewoon downloaden die hap.

Geralt heeft nu ook een alternatief bewegingspatroon. Hij pivoteert op z'n plek, zoals het bij veel andere games ook gebeurd. Minder realistisch, maar makkelijker om bij een specifieke plek te komen.

Je kunt sorteren in je inventaris, zodat je snel spullen kunt (terug)vinden. Helaas kun je niet zaken sorteren op level.

Sorteren

Boeken hebben, zoals beloofd, een eigen tabblad in je inventaris.

Boeken-tab

Je kan overtollige zaken die je even niet nodig hebt opslaan in een bergplaats. Er zijn meerdere bergplaatsen in het spel die magisch steeds je spulletjes verplaatsen.

Stash