Zeurpiet Quinsy Gario spreekt op Lowlands

Ga je in augustus ook naar Lowlands om optredens te bekijken van bijvoorbeeld The Chemical Brothers, De Jeugd van Tegenwoordig, Major Lazer, Paolo Nutini en Limp Bizkit? Vergeet die namen snel, want de organisatie heeft nu een échte topper aan de line-up toegevoegd. Niemand minder dan Zwarte Piet-activist Quinsy Gario komt een 'performance' geven.

Nee, dit is geen grap van FOK! en het is ook geen 1 april. Het staat er echt op de officiële Lowlands-website. Onder de noemer LLowgenda komt een zware delegatie 'dwarsdenkers' aan het woord. Journalisten Thomas Erdbrink en Olaf Koens en columnist Kustaw Bessems, bijvoorbeeld. Er komen zelfs twee ministers spreken: Edith Schippers (Volksgezondheid) en Bert Koenders (Buitenlandse Zaken).

Maar dus ook Quinsy... 'Dichter, kunstenaar en landelijk bekend door zijn strijd tegen Zwarte Piet. Werkt nu aan een eigen talkshow Roet In Het Eten', schrijft Lowlands op hun website. Wie de 'performance' van Quinsy op Lowlands moet missen, krijgt in september nog een herkansing. Dan houdt hij een 'performance lecture' over het onderwerp 'Hoe doe je aangifte tegen 770 mensen?' in Amsterdam.