Rod Stewart: ik ben er ingeluisd

Rod Stewart is kwaad op een Canadese kledingwinkel die een foto van hem gebruikte om zeehondenbont te promoten. De 70-jarige zanger vindt dat hij er is ingeluisd.

Stewart deed een optreden op een festival in het Canadese St. John's. Het bleek een stuk kouder te zijn dan Stewart en zijn entourage hadden verwacht. Een kledingwinkel in de buurt bleek bereid om de zanger een aantal truien te lenen voor zijn achtergrondzangeressen. Toen ze vertrokken, vroeg de winkelbediende of Stewart nog even in een jas van de winkel wilde poseren.

De foto verscheen even later op Twitter, met een bijschrift waarin de zanger werd bedankt voor het steunen van de zeehondenbontindustrie. Er kwamen al snel verontwaardigde reacties van Twitteraars die het 'walgelijk' vonden dat Stewart een jas van zeehondenbont droeg en de wrede jacht op zeehonden steunde.

Op Facebook verscheen daarna een verklaring waarin Stewart uitlegde dat hij niet wist dat de jas van zeehondenbont was gemaakt. Hij poseerde uit dankbaarheid voor de hulp van de winkel. "Ik ben woedend dat een beeld van mij is misbruikt voor iets dat ik niet steun", aldus Stewart.

Rod Stewart: ik ben er ingeluisd
Rod Stewart: ik ben er ingeluisd (Foto: ANP)