'In scene zetten IS-executie op telefoon staflid McCain'

Pro-Russische Hackergroep CyberBerkut heeft naar eigen zeggen een video weten te bemachtigen waarin te zien zou zijn dat een executie van Islamitische Staat in scene zou zijn gezet. Het tafereel zou plaatsvinden plaats in een studio in Hollywood. De video zou afkomstig zijn van een staflid van John McCain. CyberBerkut zou de video van zijn telefoon hebben gehackt.

De afgelopen maanden heeft Islamitische Staat tientallen video's gepubliceerd waarin mensen, vooral ongelovigen, worden vermoord. Een aantal van deze video's was op dezelfde locatie opgenomen, met steeds weer dezelfde beul. De video's zorgden voor veel ophef.

CyberBerkut is een professioneel pro-Russische hacktivist groep die een aantal grote hacks op haar naam heeft staan. Zo hebben ze websites van de NAVO platgelegd en interne mails van de Oekraïnse overheid buit gemaakt.

Zij zijn echter wel de enige die melden dat onderstaand filmpje een link naar McCain heeft dus hoe betrouwbaar dit is, is nog maar de vraag. Dat deze filmpjes uitgebreid geregisseerd worden, mag immers geen geheim zijn en dat zo'n filmpje dan bekend is bij de Verenigde Staten en zo bij een medewerker van McCain komt, is ook niet ondenkbaar. Ook heeft IS vele miljarden tot zijn beschikking.

De video staat hieronder dus oordeel zelf! Het filmpje bevat geen schokkende beelden.