'Voer een suikertax van 20% in'

De British Medical Association, spreekbuis van de Britse artsen, heeft opgeroepen om voor dranken met veel suiker erin, zoals frisdranken, een 'suikertax' in te voeren.

Inmiddels mag het wel bekend zijn, we zijn te dik. Veel te dik zelfs. Volgens Britse artsen is de grootste boosdoener daarin suiker, vooral omdat dat in allerlei dingen zit waar je het niet eens van zou vermoeden. Bij jongeren bestaat zelfs 15% van de dagelijkse energie-inname uit die toegevoegde suikers, die eigenlijk alleen maar 'lege' calorieën zijn.

In een uitgebracht rapport stelt de BMA dat er in Engeland alleen al zo'n 70.000 mensen per jaar sterven aan een slecht dieet en dat over 15 jaar 30% van de bevolking obesitas heeft. Niet gek, als je bedenkt dat in bijvoorbeeld een flesje frisdrank van 330 milliliter zo'n 9 lepels suiker zit. Een suikertax zou de enige oplossing zijn. De bedoeling is dat met het extra geld wat daarmee binnenkomt gezonde voeding gesubsidieerd kan worden.

Uw trouwe verslaggever belooft u in ieder geval dat mocht het ooit zo ver komen dat er een extra heffing op suiker komt in ons mooie landje, hij zich met een groteske reep chocolade aan het Binnenhof zal vastketenen.