Taakstrafje voor brute verkrachting 12-jarige

De Somalische Zweed Guled Mohamud heeft 180 uur taakstraf opgelegd gekregen voor het bruut verkrachten van een 12-jarig Zweeds meisje. Dit blijkt uit recentelijk vrijgegeven Zweedse gerechtelijke documenten, bericht The Daily Caller.

De Somalische Zweed had het nog maar net 12-jarige meisje naar zijn huis gelokt met het verhaal dat een vriend van hem intieme foto's van haar bezat. Eenmaal bij zijn huis aangekomen trok hij haar naar binnen. Eenmaal binnen werd zij gewelddadig verkracht. Hij scheurde de jas van haar lijf, werkte het meisje naar de grond en sloeg hij het meisje meerdere malen in haar gezicht. Daarna dwong hij haar om hem te pijpen. Tijdens de pijpbeurt heeft hij haar 'seksueel getreiterd'.

Mohamud verdedigde zich met dat hij al drie maanden een 'romantische verhouding' met het meisje had en dat ze had gezegd 16 jaar oud te zijn. Daarom zou hij alleen schuldig zijn aan het minder strafbare feit dat hij een minderjarige seksueel had uitgebuit in plaats van verkracht. Voor verkrachting staan in Zweden straffen van minimaal twee tot maximaal zes jaar.

Het meisje verklaarde echter nog nooit met de Somalische Zweed gedate te hebben. Het hof geloofde haar en verwierp het verweer van Mohamud met als motivatie dat het heel duidelijk was dat het meisje nog geen 15 kon zijn.

Toch zal de Somalische Zweed nog geen dag in de gevangenis door brengen voor de brute verkrachting van een kind. Het hof besloot in al haar wijsheid dat er verzachtende omstandigheden waren die een forse strafvermindering rechtvaardigden. Zo was de verkrachter 17 jaar oud ten tijde van verkrachten, was hij nog niet eerder betrapt, en sliep hij slecht waarvoor hij medicatie had.

De veroordeling was op 24 juni en luide dat een taakstraf van 180 uur en een schadevergoeding van ongeveer 14.000 euro aan het meisje voldoende straf was.