Sainz wil oplossing problemen Toro Rosso

Carlos Sainz jr. vraagt aan zijn team Toro Rosso om opheldering over de problemen die de wagen aan het begin van elke Formule 1-race heeft, als de tank vol is. De STR10 ziet er elk weekend sterk uit tijdens de vrije trainingen en kwalificatie, Max Verstappen noemde zijn team zelfs het beste na Mercedes tijdens de vrije trainingen op Silverstone afgelopen weekend.

Sainz heeft bevestigd dat de wegligging van de wagen bij de start van een race met honderd kilogram brandstof aan boord enorm verschilt vergeleken met de tweede stint, als de wagen minstens twintig kilogram lichter is. "Onze eerste stint is nog steeds onze zwakte. Dat is waar we naar moeten kijken en verbeteren," zei Sainz.

"Ik weet niet waarom. Het is jammer dat, zodra we klaar zijn met de eerste stint, de wagen zich op eens normaal gedraagt met minder benzine en verse banden en we een goede pace hebben. We hebben verschillende dingen getest tijdens de tests in Barcelona en Oostenrijk om het probleem te achterhalen, maar we weten niet exact wat het is. We hebben enkel last van het probleem in de eerste stint van de race, de rest van het weekend zijn we altijd sterk."

Afgelopen weekend in Silverstone vielen beide Toro Rosso-heren uit. Sainz had technische problemen, Verstappen spinde na afloop van de safety car.