'Schaf de verpleeghuizen af'

Zorgbobo Kars Hazelaar heeft het ei van Columbus gevonden om drastisch te kunnen bezuinigen op de zorg: schaf gewoon de verpleeghuizen af.

Volgens Kars is het uit een verpleeghuis trappen van oudjes een adequate manier om de zorg betaalbaar te houden. Een verzorghuis per gemeente zou meer dan genoeg moeten zijn voor de gevallen die het echt niet lukt om zelfstandig te wonen. De rest zou de draad weer moeten oppakken van de tijd vlak voor het het inchecken in het tehuis.

De geniale Kars is zelf bestuurder van Opella, een behoorlijk grote speler op het gebied van thuiszorg, revalidatie- en verpleeghuiszorg in de regio Ede-Wageningen. Deze meneer weet dus waar hij over praat.

Diverse organisaties hebben vandaag voorstellen gedaan om de kwaliteit in 757 van de ruim 900 zorglocaties in Nederland te verbeteren. De wens van de klant zou meer centraal moeten komen te staan. Tevens zou er wat minder panisch omgegaan moeten worden met regels en protocollen. Het voorstel van Opella was het meest vergaande.

Verpleeghuis verplicht familie tot meewerken (ANP)