Verstappen: "Alleen Mercedes heeft beter chassis"

Volgens Toro Rosso-coureur Max Verstappen heeft zijn team het dit jaar goed voor elkaar. De Nederlander is van mening dat het zusterteam van Red Bull Racing in de Formule 1 na Mercedes over het beste chassis beschikt. Alleen de Renault-motor verstoort dat feestje.

Verstappen: "Ik denk dat wij op plaats drie achter de twee Mercedessen zouden staan. Als je een snelle motor hebt wordt jouw chassis beter, omdat het makkelijker om te rijden is en je niet over de limiet hoeft te gaan met bijvoorbeeld tractie om enkele honderdsten terug te winnen die je nu op de rechte stukken verliest. Als ik de snelheden in de hogesnelheidsdelen met elkaar vergelijk zouden wij op plaats drie staan, als wij de beste motor hadden."

De Nederlander verwacht morgen op Silverstone niet naar plaats zes te kunnen rijden in de kwalificatie zoals hij eerder dit jaar al gedaan heeft. "Wij zullen niet zo sterk als in Barcelona zijn. Silverstone heeft langere rechte stukken en andere teams hebben het nu beter voor elkaar. Voor ons zal het wel een stuk betere race worden als in Barcelona." Toen eindigde hij buiten de punten. Dat moet zondag beter, al weet hij dat Force India met het nieuwe pakket onderdelen een stap voorwaarts zal maken.