'Geen lastenverlichting, alles naar Griekenland'

De kans zit er dik in dat we kunnen fluiten naar de beloofde lastenverlichting. Griekenland wil namelijk van ons land een gratis gift van drie tot vijf miljard euro.

Een paar weken geleden nog werden we blij gemaakt met een opleving van de economie. Als gevolg hiervan wilde Rutte een lastenverlichting doorvoeren van maar liefst vijf miljard. Iedereen blij natuurlijk, maar het lijkt nu dus een dooie mus te zijn.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil namelijk de noodlijdende Grieken uit de brand helpen, en roept ieder land op om zijn steentje bij te dragen. Een schuld van 55 miljard euro zal dan ook moeten worden kwijtgescholden. En dat niet alleen: ook wil de bodemloze put nog eens 50 miljard euro aan gratis geld krijgen.

Ook Nederland moet zijn steentje bijdragen. Dit komt ons op een kostenpost van een bedrag tussen de drie tot vijf miljard euro te staan. Een bedrag dat Rutte natuurlijk maar wat graag overmaakt aan de Grieken, opdat ze op hun vijftigste met pensioen kunnen blijven gaan.