Murray laat Haase kansloos

Tennisser Robin Haase is in de tweede ronde van Wimbledon hard onderuit gegaan tegen Andy Murray. De Brit gunde de Hagenaar in een partij van nog geen anderhalf uur slechts zes games. Het werd donderdag 6-1, 6-1 en 6-4.

Haase pakte de eerste game van de eerste set, maar daarna begon het spel van de Haagse nummer 73 van de wereld te haperen. Hij sloeg veel fouten, plaatste zijn ballen slecht op de helft van Murray en gaf de Britse publiekslieveling zo alle kans om liefst negen games op rij te pakken. Daarmee was de kans op een comeback in de tweede set ook direct verkeken. Haase hield wederoméén opslagbeurt, maar bleef verder matig spel spelen tegen de veel betere Brit.

De nummer drie van de wereld kreeg het desondanks nog even lastig in de derde set. Haase begon meer winners te slaan, drukte Murray meer naar de zijkanten van de baan en achter de baseline en pakte drie servicegames op rij. Het enige breekpunt dat Haase kreeg in de hele wedstrijd verzilverde hij echter niet. Murray sloeg wel toe op de vierde opslagbeurt van Haase en sloeg de wedstrijd daarna beheerst uit.

"De derde set was lastiger. We speelde langere rally's en er zaten een paar leuke punten tussen", merkte de Brit tevreden op na zijn match. "Ik speelde een goede wedstrijd van begin tot eind." Haase zal minder tevreden zijn. Hij zei dinsdag nog dat "het heel lastig zou worden", maar dat hij "de baan op ging om te winnen". Die opzet slaagde bij lange na niet.