Deelnemers Color Run flink genaaid

Vandaag deed de Crazy Color Run Leeuwarden aan. Dolle pret zou je zeggen, maar honderden deelnemers denken daar heel anders over. 

Voor de lezer die er niet bekend mee is, even een kleine inleiding. De Color Run is een internationaal loopevenement waar deelnemers de 5 of 10 kilometer kunnen lopen. Er wordt geen tijd genoteerd, het is niet competitief maar puur voor de fun. Tijdens het parcours worden deelnemers besproeid met een makkelijk afwasbaar gekleurd poeder of met verf. Tenminste, dat is de bedoeling.

Na de laatste editie in Leeuwarden regent het klachten op social media. Overal worden foto's gepost door pittige dames met een vandaag verkregen nóg pittiger haarkleur. De gebruikte verf blijkt niet eens een beetje afwasbaar. Er blijven klachten binnenkomen en men eist vergoedingen van de organisatie. In Leeuwarden worden morgen flinke rijen verwacht bij de kapper, maar stiekem hopen wij van FOK! natuurlijk toch gewoon dat er nog lekker wat mensen als een wandelende suikerspin naar het werk moeten. 

Update 29-06-15 09:54
De directie van de Crazy Colorrun is erg geschrokken en neemt haar verantwoordelijkheid laat ze weten in een reactie op haar Facebook pagina. De leverancier van het kleurpoeder, Holi-King is direct aansprakelijk gesteld en heeft deze aanspraak ook erkend.

Er is voor gedupeerden een contactformulier opgezet op www.colorsensation.nl. Alle klachten daar ingeleverd, zullen volgens de algemene voorwaarden beoordeeld worden. Voor het inventariseren van alle klachten is echter wel wat tijd nodig.

De directie sluit af met: “Wij lopen niet weg voor onze verantwoordelijkheden en willen er altijd iets moois van maken, in voor en tegenspoed.