Meer kleine prijzen bij Staatsloterij

De Staatsloterij gaat de verdeling van de prijzenpot aanpassen. Vanaf de trekking van 10 augustus zijn er meerdere kleine prijzen en minder grote prijzen te winnen. Het totale bedrag dat maandelijks in de pot gaat blijft hetzelfde, maakte de Staatsloterij zaterdag bekend.

De maatregel is het gevolg van gesprekken die de Staatsloterij recent hield met spelers en medewerkers van verkooppunten. In de nieuwe prijzenpot heb je sneller prijs wanneer de laatste twee, drie of vier eindcijfers goed zijn. Dit zijn prijzen van 25 euro tot en met 250 euro, op basis van een heel staatslot.

Ook zijn er in het nieuwe pakket troostprijzen van 100, 250, en 1.000 euro voor degenen die bij de grote prijzen wel alle cijfers van het lot goed hebben, maar niet de twee letters. Door het aanbieden van meer kleine prijzen zijn er minder prijzen te winnen bij vijf goede eindcijfers. Ook groeit de Jackpot minder snel.

De Staatsloterij bood begin juni excuses aan over de onduidelijke communicatie en het feit dat niet-verkochte loten toch meededen in de trekking. Daardoor vielen soms grote prijzen op loten die helemaal niet waren verkocht.