PVV wil Zwarte Piet redden van kinderhaters

De PVV in Zuid-Holland wil geld reserveren om terug te kunnen slaan tegen groepen die het voortbestaan van Zwarte Piet bedreigen. De partij vreest dat er dit jaar weer hardere en nog sneuere acties tegen de goedlachse, altijd vriendelijke kindervriend op touw worden gezet.

"Een kleine minderheid zal opnieuw proberen om Zwarte Piet zijn werk als kindervriend onmogelijk te maken", aldus de partij op haar website.  "Comités voor intochten zullen opnieuw geconfronteerd worden met bedreigingen, mishandelingen, scheldpartijen en rechtszaken."

De PVV wil geld achter de hand houden om de intochtcomités en Zwarte Pieten juridisch te kunnen steunen. Actiegroep Kick Out Zwarte Piet zou graag zien dat iedereen op 1 juli naar het politiebureau gaat om aangifte tegen de niet bestaande figuur Zwarte Piet te doen.

Eerder liet de groep al weten in december te zullen protesteren tijdens de landelijke intocht in Meppel. Afgelopen jaar ontstonden flinke rellen tijdens de intocht toen tegenstanders van het kinderfeest zich niet wisten te gedragen.

De PVV blijft van mening dat Zwarte Piet gewoon zwart moet blijven, en daar is geld voor nodig. Het fonds zal bij de behandeling van de provinciale Voorjaarsnota 2015 door de PVV worden voorgesteld.

Of het voorstel het haalt valt in deze policor tijd te betwijfelen.

flirtpiet (Foto: Danny Roodbol)
flirtpiet (Foto: Danny Roodbol)