'Nederlandse vrouw ontvoerd in Afghanistan'

Een Nederlandse vrouw is ontvoerd in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Dat meldde de Afghaanse tv-zender TOLO maandag op basis van het ministerie van Binnenlandse Zaken van het land. Het is niet bekend voor wie de vrouw werkt. Het is ook nog niet bekend door wie ze is ontvoerd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt ,,in het belang van betrokkenen'' nooit iets over ontvoeringen, aldus een woordvoerder. Voor het Rode Kruis, CARE Nederland en ICCO werken geen Nederlanders in Afghanistan. Hulporganisaties Cordaid en ZOA laten weten dat ze in elk geval geen Nederlandse vrouwen in het land hebben. Alle Nederlandse hulpverleners van Artsen zonder Grenzen en Oxfam Novib zijn terecht. Andere hulporganisaties kunnen nog niets zeggen.

Het is ook niet bekend of de ontvoering verband houdt met de aanval op het Afghaanse parlement maandag. Vermoedelijke Talibanstrijders probeerden het parlementsgebouw binnen te dringen. Toen dat niet lukte, verschansten ze zich in een nabijgelegen gebouw. Alle aanvallers kwamen om, tientallen burgers raakten gewond.