Dikste Brit (33 jaar, 413 kilo) overleden

In de Britse havenplaats Dover is zondag de 33-jarige Carl Thompson overleden; de dikste man van het Verenigd Koninkrijk. Hij was al meer dan een jaar aan zijn bed gekluisterd en woog 413 kilo. De hulpdiensten hebben uren werk gehad om de overleden man uit zijn huis te takelen.

Het overlijden van Thompson volgt relatief kort na de eerste publiciteit rondom zijn hoge gewicht, schrijft de Daily Star. Begin mei deed de Brit voor het eerst zijn verhaal in de media. Thompson at dagelijks zo'n 10.000 kilocalorieën; ongeveer vier keer zoveel als het gemiddelde voor een volwassen man. Hij deed zich tegoed aan dozen Magnum-ijsjes en complete broden met jam. Ook gaf hij de afgelopen zes jaar ruim 30.000 euro uit aan eten dat thuis werd bezorgd.

Artsen hadden Thompson gewaarschuwd dat zijn leven gevaar liep als hij niet minstens 285 kilo zou verliezen. Thompson wilde daarvoor gaan en deed een oproep om hulp te krijgen bij het bereiken van zijn streefwicht van 127 kilo. Veel mensen boden hulp aan, onder wie een 57-jarige vrouw die gezonde maaltijden voor hem ging koken. Het heeft allemaal niet meer mogen baten.

Thomson woonde op zichzelf. Hij was het laatste jaar volledig afhankelijk van thuishulp. De autoriteiten gaan ervan uit dat Thompson een natuurlijke dood is gestorven. Hij is overigens niet de dikste Brit ooit. In december overleed de 44-jarige Keith Martin, die 444 kilo woog.