The Division zit vol verraad

Ubisoft toonde op de E3 het MO schietspel The Division. De demo speelt zich af op nieuwjaarsdag in New York. Er is een virus uitgebroken en midden in Manhattan is een quarantainegebied genaamd Dark Zone opgezet. Helaas heeft dit alles niet geholpen en de Dark Zone is nu vol met interessante loot, vijanden en andere gevaren.

Duik en schiet

Je hebt verschillende rollen binnen een groep, zoals een tank en een hospik. In The Division zijn verschillende groepen van maximaal vier in hetzelfde gebied aan het spelen. Dat zorgt voor interessante interacties, want je kan niet horen wat de anderen tegen elkaar zeggen. Je kunt ervoor kiezen om samen te werken met de andere groep en zo meer buit te vergaren, maar let erop dat de andere groep jou op ieder moment kan verraden. Als een groep een andere groep aanvalt, dan worden ze aangemerkt als ‘rogue’ en komt er een aantrekkelijke premie op hun hoofd. Je teamgenoten zijn ook niet altijd even betrouwbaar, dus wees alert en gemeen.

In het spel zijn er NPC’s als Rikers en Cleaners. Rikers zijn ex-gevangenen en Cleaners zijn ex-gemeenteambtenaren die zijn doorgedraaid. Sommige NPC’s en spelers die je tegenkomt hebben leuke spulletjes, die jouw groep beter kan gebruiken. Andersom verlies je al je vergaarde spulletjes als je wordt gedood. Je kunt bij hun hoofd het level van je tegenstanders zien. Het is verstandig dat in de gaten te houden. Dekking is belangrijk in The Division, dus maak daar gebruik van en ook van de hoogteverschillen. Tijdens het spelen zie je een animatie als vijanden in beeld komen of sterven. Hoe storend of cool dat is, moeten we zelf nog ervaren.

Buit, maar besmet

Spullen die je verzameld in de Dark Zone zijn allemaal besmet met het virus. Je moet ze buiten het gebied brengen voordat je ze kunt gebruiken. Daarvoor heb je een extractie nodig met een helikopter. Je vraagt een extractie aan met een lichtkogel en het duurt anderhalve minuut voordat de heli er is. Iedereen die een extractie aanvraagt is in gevaar, want anderen kunnen dat zien en weten dat je loot hebt. Daar wordt een mens hebberig van.

Rogues, afknallen die hap

Hier is meer gameplay, maar zonder de stemmen van de spelers en met een voice over die meer uitleg geeft over de game en tactieken bespreekt.

The Division is speelbaar vanaf 8 maart 2016 op Xbox One, PlayStation 4 en pc.