Noord-Korea: wij kunnen AIDS, Ebola en MERS genezen

De Democratische Volksrepubliek Korea claimt een medicijn te hebben ontwikkeld waarmee onder andere AIDS, Ebola en MERS genezen kunnen worden. Dit heeft het Noord-Koreaanse persbureau KCNA bekend gemaakt.

Het medicijn, genaamd Kumdang-2, is gemaakt van ginseng, een extract uit de klimopsoort Panax, die op speciale grond is gekweekt. Deze speciale bemeste grond bevat de zogenaamde 'zeldzame aarden'. De werkzame stoffen worden vervolgens uit de wortels van de plant geëxtraheerd om zo als injectievloeistof te kunnen worden gebruikt.

Volgens het persbureau zou dit medicijn uitstekend werken bij ziektes die het immuunsysteem aanvallen. Het zou ook de SARS-epidemieën die in 2006 en 2013 om zich heensloegen in de regio hebben weten te stoppen in het land.

Het nieuws is naar buiten gebracht nu het MERS-virus steeds meer slachtoffers maakt in buurland Zuid-Korea. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er iets van de gemaakte claim waar is. Het land krijgt behandelbare ziekte-uitbraken als tuberculose al nauwelijks onder controle en heeft momenteel meer te vrezen van de aanstaande hongersnood.

Medicijn tegen AIDS, Ebola en MERS (Foto: KCNA)
Medicijn tegen AIDS, Ebola en MERS (Foto: KCNA)