Jurassic World breekt records

In wat een waarlijk schokkende wending is in entertainmentland heeft Jurassic World, het vierde deel uit de Jurassic Park-serie, afgelopen weekend een zooitje records gebroken. De film gaat op diverse punten voorbij aan onder andere het record van The Avengers uit 2012.

Jurassic World, een film van Colin Trevorrow onder supervisie van Steven Spielberg, haalde dit weekend in de VS bijna 209 miljoen dollar op, wat anderhalf miljoen meer is dan wat Joss Whedons superheldenavontuur drie jaar geleden in het eerste weekend binnenharkte.

Internationaal zit de dino-rampenfilm inmiddels op 524 miljoen dollar. Dat betekent een opbrengst van 315 miljoen buiten de VS, wat net iets meer is dan de 314 miljoen die de slotfilm uit de Harry Potter-reeks verdiende in 2011. Het zorgt er ook voor dat Jurassic World, dat hiermee wel kan rekenen op een vervolg, de eerste film is om de 500 miljoen voorbij te gaan in één weekend.

In Nederland wist Universal Pictures 1,9 miljoen euro om te zetten met de film, tegenover nog geen drie ton voor de nummer twee van dit weekend, Spy. Jurassic World staat na dit eerste weekend voorlopig op de zestiende positie in het jaaroverzicht.

Jurassic World: Chris Pratt en raptors