[E3] Liveblog persconferentie Microsoft

Welkom dames en heren. Om 18.30 uur begint de liveblog van de Microsoft persconferentie. Wil je meepraten, dan kan dat hier! Uiteraard kun je nu alvast bespreken wat wij gaan zien. Geforceerde gesprekjes met kinderen, Halo 5, veel sportgames waar alleen Amerikanen geïnteresseerd in zijn en Call of Duty: Black Ops 3? We weten het over iets meer dan een uur!

20.00 uur Dit was het dan! Tot 22.00 uur, dan begint de EA-persconferentie.

19.59 uur: Op Gamescom laat MS Crackdown 3 en Quantum Break zien!

19.58 uur: Iemand uit het publiek roept 'boe'. Zeker een Nintendo-fanboy.

19.57 uur: Nieuwe vijanden, het lijkt wel een oversized pissebed. De gameplay is nog steeds hetzelfde. Schieten uit cover, zagen en soms een GTE. De titel verliest wat woorden. Het heet vanaf nu GEARS 4 en is te koop vanaf oktober 2016.

19.56 uur: Niet aanraken, en dan natuurlijk aanraken. Ze zijn een groot beest aan het achtervolgen. Een beest dat je normaliter het liefst vermijdt. 

19.55 uur: Alles kan kapot, dus ook het hele level. De zaag op je wapen is weer terug, dus dat wordt zagen zagen wiedewiedewagen. 

19.53 uur. Ik zit al klaar met mijn COG-tags. Voor nu zien we nieuwe personages, een wereld die er nog beter uitziet en meer lichteffecten.

19.51 uur: Gears of War komt nu, want Rod Fergussen staat op het podium. De Ultimate Edition (deel 1 en deel 2) komt in ieder geval eerst. De bèta-versie is vanaf nu te downloaden!

19.49 uur: Je kunt met de Hololens niet alleen alles zien, maar ook spraakgestuurde commando's geven. Dit is iets wat ik nú moet hebben!

19:48 MINECRAFT OP EEN TAFEL. MINECRAFT IN HET ECHT. Dit is dus de reden waarom Minecraft door MS is gekocht, en het betaalt zich terug!

19.46 uur: Hololens nu live on stage, met kewle camera. Ik kijk er nu al naar uit dat ik hem moet reviewen. Dat heb ik gelukkig pas 4 keer gedaan.

19.45 uur: Microsoft Hololens zal natuurlijk ook ondersteund worden door de Xbox One. Mojang gaat nu laten zien wat je met Minecraft en de Hololens kunt doen. 

19.44 uur: MS gaat samenwerken met Valve VR. Oculus Rift gaat gebundeld worden met de Xbox One Controller. 

19.42 uur: Fable Legends wordt gratis te spelen. Mods die op pc worden gemaakt, zullen weer speelbaar zijn.

19.42 uur: Weer een nieuwe exclusieve game. Het begint wel een beetje een Efteling-persconferentie te worden.

19.42 uur: Sea of Thieves gaat de game heten en het lijkt een MMO te worden.

19.41 uur: Assasins Creed Black Flag, dat is het enige wat in mij opkomt.

19.40 uur: Piratenmuziekje eronder, houd ons niet langer in spanning!

19.38 uur: Rare gaat een nieuwe game maken. Suck it, nuts and bolts!

19.37 uur: Perfect Dark, Banjo Kazooie, Battletoads. 30 games gemaakt door Rare, die vroeger exclusief voor Nintendo waren, zijn straks te spelen op de Xbox One!

19.36 uur: RARE IS TERUGGGGGGGGGGGGGGGGGG

19.35 uur: Lara is weer verdwaald en alleen. Ze moet zichzelf weer redden, maar realiseert zich dat zij hiervoor geboren is. De game komt ook op 10 november uit, samen met Fallout 4.

19.34 uur: Je kunt veel zeggen, maar het ziet er weer spannend uit. Veel gameplayelementen uit de vroegere delen komen weer terug!

19.33 uur: Lara heeft natuurlijk veel pech. Uiteraard gaat het klimmen mis. Inlclusief suizende oren

19.32 uur: Lara ziet er ouder uit. Klimmen en klauteren zijn nog steeds haar ding. Ik voorzie veel, heel veel QTE.

19.30 uur: Rise of the Tomb Raider komt november dit jaar exclusief naar Xbox One. Nu de eerste gameplaybeelden waarbij Lara uit een grotje probeert te lopen. Het sneeuwt verschrikkelijk en ze heeft een lekker kontje.

19.29 uur: Een vacuüm verpakt mens? Dat wordt lekker!

19.27 uur: Dean Hall van DayZ nu op het podium om te praten over zijn nieuwe game Ion. Komt exclusief naar pc en Xbox One. 

19.25 uur: Er komt een nieuw indieproject aan. Xbox Game Preview wordt een Early Access-programma. Je kunt in tegenstelling tot Green Light van Valve eerst de game uitproberen voordat je hem koopt! De games zijn verschillend, maar DayZ zit erbij!

19.24 uur: En nog eentje, Cup Head, inclusief dikke baard waar een muisje in zit. En om eerlijk te zijn, de cartoonachtige jaren 80-graphics zien er wel nice uit!

19.22 uur: En weer een indie, Beyond Eyes. Heb ik toch gelijk gehad dat er een klein kind op de presentatie zou zijn. 

19.21 uur: De tweede indie is Ashen. Matig applaus van het publiek. Waar blijft Gears of War ?

19.19 uur:  Je moet erachter komen wat er gebeurd is. Crew is weg, theelepeltjes zijn weg, zelfs de handdoeken!

19.18 uur: Chris Charla van ID@Xbox nu op toneel over de indies die kennelijk naar de Xbox komen. Indies die tijdelijk exclusief naar de Xbox One komen, dat voelt raar. Tacoma wordt het. 

19.17 uur: Nieuwe Indies, lekker snel erdoorheen graag. Maar waar blijft Minecraft 2?

19.16 uur: Weer een nieuwe exlusive: Gigantic! Wordt Free to Play!

19.14 uur: In Siege draait het dus weer om gebouwen en andere objecten binnen te vallen, zoals in de ouderwetse Rainbow Six-games.

19.13 uur: Rainbow Six Siege krijgt Rainbow Six Las Vegas deel 1 en 2 gratis bij hun aankoop, vanwege de backward compatibiliteit.

19.12 uur: Laurant Detoc van Ubisoft probeert met een Frans accent te vertellen waar de game over gaat. Xbox One krijgt een exclusieve bèta in december.

19.11 uur: Nieuwe trailer van The Division. De wereld is in elkaar gestort en The Division moet weer orde in de chaos scheppen. Dat betekent dus veel schieten. De trailer is niet inspirerend. Het mist wat, maar ik kan niet vertellen wat. 

19.10 uur: Dark Souls 3 komt naar de Xbox One. Niet exclusief kennelijk!

19.09 uur: Nieuwe IP. Heeft een donker sfeertje, beetje gotischachtig. Lijkt op Dark Souls.

19.06 uur:  En daar gaat de wagen weer. Forza 6 profileert zich weer als pure autoporno. 26 tracks, 450 auto's. 24 man tegelijk online racen! En dit allemaal vanaf 15 september!

19.05 uur: Nu Forza 6 in beeld over GT auto's. Zou Top Gear weer commentaar leveren? Ze laten wel even een dikke auto droppen vanuit de lucht. Een nieuwe FORD GT Forza-editie!

19.03 uur: Jaren 70-muziek, veel schieten, robots die uit de lucht vallen en vooral veel geiten. Maar weinig gameplaybeelden.

19.01 uur: Plants vs Zombies Garden Warfare 2 komt deze lente uit. Het valt me mee dat ze geen andere sportgames laten zien! Gemiste kans EA!

18.59 uur: Deze week is EA-Access voor iedereen die Xbox Gold heeft gratis. Dat wordt dus gamen!

18.58 uur: EA op het toneel. EA-Access wordt gepromoot. EA-Access biedt nu 12 gratis games aan, inclusief Titanfall (voor degenen die het nog niet hadden).

18.56 uur: Deathclaws uit de grond? Je verwacht het letterlijk niet. Fallout 4 ziet er fapbaar uit, zelfs op een 360P stream van Twitch. Fallout 3 zit gratis bij Fallout 4. Mods die gemaakt zijn op de pc, zullen gratis naar de Xbox One-versie komen! Windows 10 laat zijn waarde zien.

18.55 uur: Exoskeleton wordt de nieuwe power armor. Met geheel nieuwe interface! Plus gib-extraordinaire

18.54 uur: Hontje maakt ook vijanden af. Nieuw wapen Laser Musket ziet leuk, maar niet praktisch uit. 

18.53 uur: Oude beelden zijn oud, dit hebben we gisteren allemaal al gezien.

18.52 uur: Besthesda nu op het scherm met Fallout 4. Krijgen we nu exclusieve DLC? Dikke Please?

18.52 uur: Alles is te swappen, button remapping, extra knoppen aan de achterkant. Bijna de hele controller kun je zelf customizen. 

18.51 uur: De elite wireless controller komt eraan. Voor echte G's, euh Elites!

18.50 uur: Preview members krijgen voorrang, de rest van de wereld moet nog even wachten tot eind november. 

18.49 uur: Je gedownloade games komen vanzelf in je library. Je gekochte spellen zullen meteen werken! Alle features van de Xbox One zullen werken!

18.48 uur: Alle Xbox 360-games kunnen straks op de Xbox One gespeeld worden. Mensen komen hierop klaar.

18.47 uur: We kunnen weer aan onze bingokaart werken. Phil zegt dat de Xbox weer de beste lineup heeft van dit jaar! En BACKWARD COMPATIBILITY!

18.46 uur: Recore wordt Xbox One only. De games moeten weer 'fun' worden. MS zet zich weer in op exclusieve games. 

18.46 uur: Recore is de naam. Phil Spencer komt nu uitleggen hoe en wat. Hij is een beetje dik geworden.

18.45 uur: Orbs spelen een rol in deze nieuwe game. Ze geven energie; genoeg energie om een robot tot leven te wekken. 

18.43 uur: Nieuwe IP! Veel zand, veel robots en een chick met lang haar! Inclusief hont!

18.41 uur: Er spelen twee verhaallijnen door elkaar heen. Je kunt met zijn 24en tegelijk tegen elkaar schieten. Red versus Blue is weer terug  

18.40 uur: Kennelijk zoekt iedereen de Master Chief. Helaas maar 5 minuten gameplaybeelden. Nu krijgen we pre-rendered beelden te zien met de aankondiging dat de game in 27 oktober uitkomt. 

18.40 uur: Je kunt je teamleden commando's geven. Ik voorzie een 4 player co-opmodus. 

18.38 uur: Megaexplosies zijn te zien. De game heeft de looks van Halo 4. Maar je speelt dus niet met Master Chief

18.35 uur: Master Chief is AWOL. Nieuwe gameplaytrailers laten een aanval zien van de Covenant.

18.35 uur: We beginnen met HALO 5 Guardians.

18.30 uur: We gaan van start!

18.15 uur: We gaan bijna van start!

Watch live video from Xbox on www.twitch.tv