Autodeur stuk, man en hond sterven door hitte

In Texas zijn een 72-jarige man en zijn hond overleden nadat ze lange tijd in een auto zaten opgesloten. James Rogers kon de deur van zijn Corvette C6 niet openen. Hij overleed met zijn trouwe viervoeter Leia aan uitputting door hitte.

Het tragische voorval vond maandag plaats in Port Arthur, een stadje in het oosten van Texas. Volgens de dochter van het slachtoffer was de auto 'zijn droomauto', namelijk een Corvette van bouwjaar 2007.

De deuren van dit type Corvette gaan normaal gesproken open via een elektrisch mechanisme, schrijft Autoblog.nl. De standaardhendel werkt echter niet bij een lege accu en het mechanisme wil ook weleens stuk gaan. Er is een noodhendel op de vloer, maar als je niet weet waar deze zit, kan het lastig zijn om de auto uit te komen.

De politie vermoedt dat de accukabel van de auto is losgeschoten bij het instappen. Het slachtoffer kon geen hulp inschakelen via de telefoon, omdat hij die ergens binnen had laten liggen. Toen de man werd ontdekt door omstanders kregen ze ook de deur niet open. Ingeschakelde hulpdiensten sloegen een ruit in, maar de hulp kwam te laat. Rogers laat drie kinderen en vijf kleinkinderen na.