Moslimpartij: na 22 uur geen drank

Een biertje drinken in een Haagse kroeg? Na 22:00 uur moet dat niet meer kunnen, vindt de islamitische Partij van de Eenheid, van de voormalige PVV'er Arnoud van Doorn. Dat meldt Omroep West.

De partij komt met dit bijzondere voorstel na een uitgaansonderzoek van de GGD. Hieruit blijkt dat veertig procent van de Hagenaars tussen de 12 en 36 jaar een 'zware drinker' is. Het bestrijden van alcoholgebruik past perfect in het plaatje van de vrome moslims die de PvdE leiden.

Na 22:00 uur mogen kroegen geen alcohol meer verkopen. Ook moeten ze van de islamitische partij om middernacht de deuren sluiten. 'Maar nog beter is een uitsterfbeleid voor horecagelegenheden waar alcohol wordt geschonken zoals dit nu ook het geval is bij coffeeshops', zegt het veroordeelde raadslid Arnoud van Doorn.

De voormalig PVV'er is nog niet klaar: de boetes voor het drinken van alcohol op straat moeten worden verdubbeld. Verder moet er een verbod worden ingevoerd op het schenken van alcohol bij sportverenigingen. En tot slot mogen er van de verdraagzame moslim geen nieuwe cafés meer worden geopend.

Van Doorn is onlangs in hoger beroep opnieuw veroordeeld voor het lekken van geheime stukken en de handel in softdrugs. In 2011 werd Van Doorn uit de Haagse PVV-fractie gezet na 'fouten' in het beheer van het fractiebudget. In 2013 bekeerde hij zich tot de islam.