Platenzaak FAME sluit per direct

De Amsterdamse platenzaak FAME sluit per direct de deuren. De grootste muziekwinkel van Nederland is in financieel zwaar weer terechtgekomen, meldt Het Parool. De eigenaren zijn genoodzaakt om de winkel tot nader order te sluiten.

De beroemde muziekwinkel had jarenlang een pand aan de Kalverstraat. FAME was onderdeel van Free Record Shop, de keten van platenzaken die werd opgezet door Hans Breukhoven. Die keten had overal in het land winkels, maar FAME was het vlaggenschip.

In 2013 ging Free Record Shop failliet. FAME was een van de bedrijfsonderdelen die werd afgesplitst. Twee compagnons werden de nieuwe eigenaar van de winkel, die een doorstart maakte in het pand Magna Plaza, achter het Paleis op de Dam.

In een e-mail naar vaste klanten kondigt FAME vrijdagavond aan per direct te sluiten. De verklaring staat ook op Facebook en de website. 'Helaas zijn we met FAME in financieel zwaar weer terecht gekomen. We hebben hard gewerkt en veel ondernomen om te proberen onze financiële situatie te verbeteren, maar helaas niet met het gewenste resultaat. Hierdoor zijn wij tot onze spijt genoodzaakt de winkel vanaf morgen tot nader order te sluiten.'