Nederlandse veganiste treitert Zwitsers om koebel

De Nederlandse veganistische milf Nancy Holten (41) maakt momenteel geen vrienden in het Zwitserse Gipf-Oberfrick. De wereldverbeteraar bezorgt Nederlanders een slechte naam door fel te protesteren tegen het traditionele en vaak noodzakelijke gebruik van koebellen.

Om de buurt te laten horen wat een koe hoort kocht ze op een vlooienmarkt een koebel, die nu te pas en te onpas wordt gebruikt om haar drammerige punt te maken. De herrie die de beesten de hele dag horen is in haar ogen en oren koe-onterend. De koebellen worden in bergachtig gebied ingezet om te kunnen horen waar de koeien zich bevinden en zijn in veel gebieden eenvoudigweg noodzakelijk.

In de buurt kent iedereen de rare vrouw en ze is verre van populair. "De vrouw van de vlooienmarkt bij wie ik deze koebel kocht, ben ik later nog eens tegengekomen. Ze zei: 'als ik had geweten dat jij het was, had ik 'm niet meegegeven'." Een facebookpagina waarop Nancy werd opgeroepen vooral het land te verlaten als de tradities haar niet aanstaan kreeg ze verwijderd door te dreigen met aangifte. "Ik snap de felle reacties wel, het is precies hetzelfde als de discussie rond Zwarte Piet; mensen identificeren zich met zo'n nationale traditie en willen niet dat die wordt afgenomen.'' vertelt ze tegen het AD.

Naast koebellen moeten ook alle dieren verdwijnen uit circussen en ze spant met liefde het hele gezin voor haar ego-karretje.

Omdat ze probeert de Zwitserse nationaliteit te verkrijgen doet de schijnheilige Holten het nu wat rustiger aan. Omdat voor een bugerschap het hele dorp mag meebeslissen is ze begonnen met een charme-offensief en staat haar protest op een laag pitje. Mocht ze daadwerkelijk ingeburgerd raken zal ze haar narcistische protest uiteraard doorzetten, maar vooralsnog geeft een lokale poll aan dat 87% niet van zins is de zeurpiet te omarmen.