Palestina laat aanvraag schorsing IsraŽl varen

Verschillende journalisten rondom het FIFA-congres in Zürich melden vrijdag dat Palestina besloten heeft om niet voor Sepp Blatter te kiezen in de presidentsverkiezingen. Het zou een grote verrassing zijn, aangezien eerder nog aangegeven werd dat alle leden van de Aziatische bond AFC voor Blatter zouden stemmen, behalve Australië.

Palestina komt zelf nog aan bod tijdens het congres, doordat gestemd gaat worden over het al dan niet schorsen van Israël. De Palestijnen hebben dat aangevraagd omdat Israël zich volgens hen niet aan de regels houdt. De voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, Jibril Rajoub, heeft nog niet officieel gezegd op wie hij vrijdag gaat stemmen, maar als hij de 'opdracht' van AFC negeert zou het nog een stap kunnen zijn richting de eventuele verkiezing van prins Ali bin al-Hussein.

Er kwamen vrijdag in Israëlische media tevens berichten naar boven over het schrappen van de stemming tegen Israël. Dit zou het gevolg zijn van een deal tussen de Israëli's en Palestijnen, maar volgens ingewijden gaat de stemming hierover gewoon door.

Het FIFA-congres kan hier live bekeken worden.