Twitch verbiedt streaming van adult only-games

Streamingdienst Twitch heeft vandaag zo zijn beleid aangepast dat streamers geen games meer kunnen uitzenden die een AO (Adult Only) Rating hebben gekregen van de ESRB, de Amerikaanse instelling voor leeftijdsclassificatie van games. Dat heeft de dienst vandaag bekend gemaakt.

"Vroeger beoordeelden we individueel welke games wel en niet gestreamed konden worden, door het beoordelen van de seksuele inhoud of het extreme geweld" schrijft Twitch. "Dit zorgt voor veel verwarring onder de streamers en we willen dat onze regels zo duidelijk mogelijk zijn. Als een game voortaan de Adults Only-Rating heeft gekregen in de Verenigde Staten, is het niet toegestaan dit op Twitch te streamen. Heeft een game een Adults Only-Rating gekregen in andere landen maar niet in de Verenigde Staten, zoals The Witcher 3, dan is het nog gewoon toegstaan deze game te streamen."

Er is maar een klein lijstje van games die de AO-rating hebben gekregen, waarvan Grand Theft Auto: San Andreas en Manhunt 2 de bekendste zijn. Een volledige lijst kun je hier vinden. 

Hoewel het niet expliciet is gemeld, valt de update van de regels nauwgezet samen met de release van Hatred, een extreem gewelddadig spel dat al de nodige controverse heeft opgewekt. Hatred heeft van de ESRB een AO-rating gekregen in de Verenigde Staten, wat zou inhouden dat de game niet gestreamed mag worden.

Twitchlogo
Twitch verbiedt streaming van adult only-games