Buma/Stemra-graaier in opspraak

Bij de laatste ledenvergadering van Buma/Stemra is het er stevig aan toegegaan. Niet om, wat je zou verwachten, het wanbeleid van de malafide organisatie, maar om het salaris van 447.000 euro van directeur Hein van der Ree.

Het salaris van Van der Ree staat al enige tijd ter discussie en ging zelfs zo ver dat toenmalig staatssecretaris Fred Teeven besloot dat het salaris van de ambtenaar naar beneden moest, naar de balkenendenorm. Onlangs werd echter bekend dat geldwolf Van der Ree deze gedwongen verlaging middels een procedure tegen de staat tegen wil gaan. Het zou natuurlijk ook maar gek zijn dat ambtenaren van belastinggeld niet gewoon bijna een half miljoen binnen kunnen harken.

Tijdens de algemene ledenvergadering bleek gelukkig dat de aanwezigen wél over enig moreel besef beschikken en er volgde een motie waarin gesteld werd dat de balkenendenorm een redelijke compensatie is voor functionarissen van Buma/Stemra. Die motie werd aangenomen. Veel zin lijkt het echter niet te hebben, want de directeur heeft via bestuursvoorzitter Leo de Wit laten weten de voorgenomen gerechtelijke stappen tegen de staat gewoon door te zetten.

De aanwezige muzikanten lieten zich uitgebreid horen via Twitter, maar werden teruggefloten. Menig tweet is daarna verwijderd. Zo twitterde Aafke Romeijn: “Voorzitter: ‘Ik neem aan dat het salaris van de directeur genoeg besproken is.’ Zaal: ‘Dacht het niet, vriend.’” en Peter van de Werken: Henk Westbroek op de #bumaalv: ‘de gemiddelde pedofiel is bij de overheid populairder dan Buma Stemra.'