Ricciardo: "RB11 geen hoogvlieger"

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo vindt dat zijn Formule 1-auto voor het seizoen 2015 geen hoogvlieger is. Volgens de Australiër komen de problemen niet alleen door de motor van Renault, maar ook doordat de RB11 zelf minder is dan zijn voorgangers, zo meldde hij aan Autosport.

Ricciardo: "In de snelle bochten zijn we bij lange niet niet het snelste, dus we staan er eigenlijk in geen één opzicht optimaal voor. Vorig jaar kwamen we ook motorvermogen te kort, maar konden we daarvoor compenseren doordat we toen wel erg sterk waren in de snelle bochten. We lijken ons op dat vlak niet verbeterd te hebben. Het lijkt er zelfs op dat we over de hele lijn minder competitief zijn. Op bepaalde circuits kunnen we wel min of meer aanhaken, maar het ziet er niet naar uit dat we op een specifiek type baan ineens het sterkste team zullen zijn."

Vorig jaar wist Ricciardo met de RB10 drie overwinningen te boeken. De Australiër profiteerde toen optimaal van de problemen bij Mercedes en buitte de sterke punten van de Red Bull goed uit. Ook in het verleden lukte dit met Sebastian Vettel, maar dit seizoen moet Red Bull genoegen nemen met de positie van vierde team achter Mercedes, Ferrari en Williams.