Hamilton: voor Rosberg de baan op in Monaco

Mercedes-coureur Lewis Hamilton wil niets aan het toeval overlaten in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De regerend wereldkampioen wil voor teamgenoot Nico Rosberg de baan op om een herhaling van vorig jaar te voorkomen.

Toen reed Rosberg naar de poleposition, voor Hamilton die in de laatste run zijn tijd niet meer kon verbeteren. Rosberg reed voor de Brit op het asfalt in Monaco, maar verremde zich, waardoor er een gele vlag kwam te hangen. Onder meer Hamilton was hier slachtoffer van. Rosberg moest op het matje komen bij de stewards, maar mocht uiteindelijk zijn poleposition behouden.

Hamilton wil alle risico's in het Prinsdom uitsluiten, zo liet hij weten aan ESPN F1. "Ik ga er dus zeker voor zorgen dat ik voor Nico de baan op ga." Hij wil er zijn eerste zege sinds 2008 pakken. "De afgelopen twee jaar had ik de auto om te winnen, maar in 2013 worstelde ik er te veel mee en vorig jaar waren er dus andere dingen die tegen zaten. Hopelijk gaat het nu beter, maar ik maak me geen zorgen en het is ook niet iets dat door mijn hoofd spookt. Ik stap met maar één doel in de auto: winnen. Het klopt dat het een tijdje geleden is sinds mijn zege in Monaco, maar ik ga er alles aan doen alles op orde te krijgen voor het weekend."