Ecclestone: vergadering F1 Strategy Group wordt flop

Formule 1-baas Bernie Ecclestone verwacht dat de vergadering van de F1 Strategy Group weinig op zal gaan leveren. Donderdag komen Ecclestone, zes teams en autosportfederatie FIA bijeen om knopen over de toekomst door te hakken.

Op tafel liggen voorstellen voor de volgend jaar, maar ook voor 2017 en verder. Zo worden onderwerpen besproken over nieuwe motoren, herontwerp van de auto's, het bannen van windtunnels, het bandenreglement en kostenbesparingen.

Tegenover Motorsport was Ecclestone niet optimistisch. "De vergadering zal vier tot vijf uur duren. Aan het eind is waarschijnlijk alleen de datum voor de nieuwe vergadering vastgesteld. Het grootste probleem nu is dat we een democratie zijn. Ik hou daar niet van, want zo kun je er nooit voor zorgen dat een stel competitief ingestelde mensen er uit zullen gaan komen. Degenen die bovenaan staan willen niets veranderen, terwijl als ze naar achteren zakken ze van alles willen veranderen. Zo is het nu eenmaal, dus moeten we een situatie creëren waarin gezegd kan worden: 'zo gaan we het doen'."

In de vergadering hebben Ecclestone en de FIA ieder zes stemmen. Elk deelnemend Formule 1-team heeft één stem, waardoor het totaal aantal stemmen op achttien komt.