Man doodgeschoten in Amsterdam-West

Bij een schietpartij in Amsterdam-West is in de nacht van dinsdag op woensdag een man doodgeschoten. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. De politie kan nog niet zeggen of er sprake is van een afrekening in het criminele circuit.

Volgens ooggetuigen waren er rond 00.20 uur zeven of acht schoten te horen. Het slachtoffer lag naast zijn auto op de hoek van de De Clerqstraat en de Bilderdijkstraat. De politie weet nog niet of hij zelf uit de auto is gestapt of dat de daders hem eruit hebben gesleurd.

Behalve de man werden ook geparkeerde auto's en een tram door kogels geraakt. In de tram zat ook NOS-verslaggever Chris Ostendorf. Volgens hem gingen mensen op de grond liggen na de schoten en bleven de inzittenden ongedeerd.

Update 09:15 uur
Bezoekers van een waterpijpcafé denken dat de doodgeschoten man mogelijk een onschuldige automobilist is. Hij zou in zijn auto voor een verkeerslicht hebben gewacht toen er in en buiten het café werd geschoten. Dat schrijft de NOS op basis van getuigenverklaringen die aan de Nieuwe Revu zijn afgegeven.

Volgens de cafégasten liepen kort voor de moord twee mannen met geblindeerde helmen het café binnen; de een met een kalasjnikov, de ander met een pistool. Ze zouden op zoek zijn geweest naar een man die kort daarvoor was vertrokken. Vervolgens zou iemand anders op de twee gewapende mannen hebben geschoten om ze weg te jagen.

De mannen zouden vervolgens al schietend uit het café zijn gevlucht. Ook op straat ging het schieten door. Daarbij zou de man, die vanwege de commotie uit zijn auto was gestapt, zijn geraakt. De cafégasten vertelden hun verhaal aan de Nieuwe Revu, die een uitgebreide reconstructie heeft gemaakt.