Nederlandse opgepakt om kontselfie in tempel Cambodja

Een Nederlandse vrouw en twee mannen uit Italië en Argentinië zijn opgepakt, omdat ze foto's van hun blote achterwerken maakten in een Cambodjaanse tempel. Cambodjaanse en Italiaanse media melden dat het drietal maandag voor de rechter moest verschijnen, nadat ze zondag waren gesnapt door een bewaker.

Het komt vaker voor dat buitenlandse toeristen worden betrapt op het maken van ongepaste foto's in met name het tempelcomplex Angkor. Drie mensen uit Frankrijk en twee Amerikaanse zusjes werden eerder dit jaar betrapt. Zij mogen vier jaar het land niet in, kregen een boete van honderden euro's en een halfjaar voorwaardelijke celstraf. Welke straf de Nederlandse en de twee mannen krijgen, is niet duidelijk.

De Cambodjanen zijn ziedend over de blootloperij van de toeristen in hun heiligdommen. De Apsara Authority, dat belast is met de beveiliging, noemt de foto's daden van ontheiliging. In februari schroefde Apsara de beveiliging op en drukte speciale flyers om te voorkomen dat toeristen weer in hun blootje op de foto zouden gaan in de tempels.

Angkor tempelcomplex
Angkor tempelcomplex (CC: B.C. Tørrissen