Labiele BOA's gaan door het lint

In Amsterdam is een vermeende zwartrijder door een labiele Melkert-BOA, ook bekend als 'Handhaver van het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer' mishandeld met een knuppel. Op een video is te zien hoe een van de wannabe-agenten als een malle met getrokken wapenstok instructies schreeuwt naar omstanders en er vervolgens op los mept.

Een passant filmde het voorval. De nepagent in kwestie eiste nog dat ze zou stoppen met filmen, maar ze is blij dat ze dit - waarschijnlijk geschreeuwde - bevel heeft genegeerd. Toen zij zich met de video meldde bij de politie zou deze gezegd hebben dat zij de video vooral niet moest verspreiden. De video stond korte tijd later op haar facebook account.

De gemeente Amsterdam neemt het voorval serieus en laat in een reactie weten eens goed naar de beelden te kijken. Daarna kunnen ze hun schouders ophalen, de BOA's voorzien van zwaardere wapens en terug naar de bitterballen.

Update:

Het bericht is aangepast. Er werd een vergelijk gemaakt met sociale werkplaatsen die geheel onterecht was. Een vergelijk met BOA's is voor die groep - en ieder ander - natuurlijk een grove belediging, waarvoor excuus.