Uitslag MotoGP Grand Prix van Spanje

Jorge Lorenzo heeft de Grand Prix van Spanje in de MotoGP gewonnen. De Spaanse motorcoureur was op het circuit van Jerez - met onder meer de Jorge Lorenzo-bocht - ongenaakbaar op zijn Yamaha. De wereldkampioen van 2012 kende nauwelijks concurrentie en hoefde alleen in het begin van de race tegenstand te dulden van Marc Marquez.

Lorenzo ging zeer sterk van start en sloeg direct een klein gaatje naar Marquez en Pol Espargaro. Andrea Iannone vertrok vanaf plek drie, maar lette totaal niet op en zakte gelijk ver terug. Drie ronden verder kon de als vijfde gestarte Valentino Rossi Espargaro inhalen, terwijl Lorenzo en Marquez inmiddels samen een kleine voorsprong hadden op Il Dottore.

Het duurde niet lang voor de aan zijn vinger geblesseerde Marquez het tempo van Lorenzo niet meer bij kon benen, waardoor de Yamaha-coureur langzaam maar zeker weg kon rijden bij de wereldkampioen, die op zijn beurt een ruime voorsprong had op Rossi. In de tweede helft kwam Rossi echter op gang, terwijl Marquez problemen leek te krijgen en zijn voorsprong alsmaar kleiner zag worden.

Toch bleek Marquez nog wat over te hebben, want in tegenstelling tot de race in Argentinië kon de wereldkampioen dit keer wel een antwoord bieden aan Rossi, die zich gewonnen moest geven. Voorin was Lorenzo alsmaar verder weggelopen, waardoor de strijd enkele ronden voor het einde al zo goed als beslist was. Lorenzo won de race, voor Marquez en Rossi.